Ρώμη: Η πόλη των μουσείων!

Όσα και να γράψουμε και όσα και να γραφτούν για την Ρώμη ποτέ δεν θα είναι αρκετά, ποτέ δεν θα μπορέσουν να καλύψουν σε μερικές σειρές την ασύλληπτη ομορφιά της και τα αμέτρητα πράγματα που έχεις να κάνεις και να δεις σ’αυτήν. Κέντρο μιας γιγάντιας αυτοκρατορίας, πυρήνας μιας βαθιάς πίστης με οικουμενική ακτινοβολία, η Ρώμη είναι ένα παζλ πανάρχαιας κουλτούρας όπου, σε απόσταση περιπάτου στο ιστορικό κέντρο, συνυπάρχουν τα ίχνη του Καίσαρα και του Νέρωνα στα αριστουργήματα του Μικελάντζελο και του Ραφαήλ.

Η πόλη-μουσείο σας καλεί να την ανακαλύψετε!

Σίγουρα δεν αρκεί μία μέρα για να γνωρίσει κανείς τη Ρώμη. Ολόκληρη η πόλη μοιάζει με ένα γιγάντιο υπαίθριο μουσείο, ένα συναρπαστικό κολάζ από πλατείες, αγορές και εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία. Πετάξτε ένα νόμισμα στο σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι, επισκεφτείτε το εντυπωσιακό Κολοσσαίο και το φαντασμαγορικό Πάνθεον και, αφού ανακτήσετε τις δυνάμεις σας με έναν καπουτσίνο, περάστε ένα απόγευμα στα καταστήματα του Κάμπο ντε Φιόρι ή της Βία Βένετο. Απολαύστε ένα πιάτο με φρέσκα ζυμαρικά ή παραδοσιακή ιταλική πίτσα, ζουμερές τηγανητές αγκινάρες ή τρυφερό ραγού από ουρά βοδινού σε ένα από τα πολλά εστιατόρια και ταβερνάκια της πόλης. Θα είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα γεύματα της ζωής σας.

Θα λέγαμε ότι η Ρώμη έχει όλα όσα θα θέλατε από μια μοντέρνα πόλη, ενώ η ιστορία της είναι που λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους επισκέπτες. Από τα ερείπια των ημερών της ένδοξης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέχρι την Αναγέννηση και τα μπαρόκ κτήρια του ιστορικού της κέντρου, η Ρώμη είναι ένα λαμπρό αρχιτεκτονικό μωσαϊκό, ένα πραγματικό αριστούργημα.

Εμείς λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μια μικρή αλλά must-visit λίστα των κυριότερων μουσείων ή και μουσείων-αξιοθέατων της όμορφης και ιδιαίτερης πρωτεύουσας της Ιταλίας.

Lazio Hotel Ρώμη
από Πάφος
15-05-2020 3 βράδια
από 320

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!