Δουβλίνο: 5 Σημεία ενδιαφέροντος!

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας στα μάτια μας, αποτελεί μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης και ίσως την ομορφότερη του Ηνωμένου Βασιλείου. Διαθέτει ιστορία χιλιάδων χρόνων, καθώς η πρώτη αναφορά σε αυτήν έχει γίνει το 140 π.Χ. από τον Έλληνα αστρονόμο Κλαύδιο Πτολεμαίο.

Κάνοντας μια βόλτα κανείς στην πόλη του Δουβλίνου θα συναντήσει από σύγχρονα κτήρια μέχρι κατεστραμμένα κτίσματα, εικόνα που φανερώνει την εξέλιξη της πόλης αλλά και τα σημάδια από τους πολλούς πολέμους και τις αναταραχές που συνέβησαν ανά τους αιώνες. Τεράστια εντύπωση προκαλεί ότι δύσκολα στην πόλη θα συναντήσεις ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων δεν ξεπερνά τα 30 χρόνια.

Δεκάδες είναι και τα αξιοθέατα της πόλης, με τους πολέμους να άφησαν αρκετά από αυτά και όχι μόνο ερείπια. Μερικά αυτά που θα πρέπει να επισκεφθείτε είναι το μνημείο Phoenix, το μνημείο Wellington,το κάστρο του Δουβλίνου και ο καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδας. Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το πάρκο Phoenix, το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Ευρώπης. Αν έχετε ακόμα αντοχές, κάντε μια βόλτα στο Εθνικό μουσείο της χώρας, όπως και στη φυλακή Kilmainham η οποία πλέον χρησιμοποιείται ως μουσείο.

Τέλος, με πάνω από τους μισούς κατοίκους της πόλης να είναι κάτω των 30 ετών δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει έντονη νυχτερινή ζωή. Έτσι κι αλλιώς οι κάτοικοι ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου το έχουν στο αίμα τους.

St. George Hotel Δουβλίνο
από Πάφος
21-03-2020 7 βράδια
από 504

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!