Κέρκυρα: Τα 5 πιο πολυσυζητημένα αξιοθέατα.

Η Κέρκυρα, ένα από τα ομορφότερα νησιά στην Ελλάδα, ίσως το πιο πράσινο με την πυκνότερη βλάστηση και με τις καταγάλανες, καθαρές αλλά και παγωμένες παραλίες, βρίσκεται σε ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα σημεία της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει από τους αγαπημένους προορισμούς και των Ελλήνων τουριστών ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Πάσχα που έχει αποκτήσει πανελλήνιο ενδιαφέρον με τα μοναδικά έθιμα που πραγματοποιούνται μόνο εκεί, αλλά και τον Αύγουστο που γεμίζει με Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες.

Λίγα λόγια για το νησί…των Φαιάκων!

Το αρχοντικό αυτό νησί του Ιονίου είναι ταυτισμένο με εικόνες «μυθικές». Μάλιστα, το ιστορικό κέντρο του νησιού έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Η Κέρκυρα είναι γεμάτη ασβεστωμένα σπίτια, βυζαντινές εκκλησίες, βενετικά τείχη και αρχαίους ναούς. Περπατήστε στα δρομάκια του ιστορικού ρωμαϊκού χωριού της Κασσιόπης ή κάντε μια βόλτα στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα της περίφημης πόλης της Κέρκυρας. Για μία αυτοσχέδια εμπειρία σπα, αλειφθείτε με την ιαματική λάσπη της ακτής του Κανάλ ντ’ αμούρ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα και την γαστρονομία του νησιού ειδικά μέσα από τις αυθεντικές κερκυραϊκές συνταγές όπως παστιτσάδα, σοφρίτο, μπουρδέτο. Στην Κέρκυρα επίσης θα βρείτε αξιοθέατα σημαντικής σημασίας και μάλιστα εξαιτίας αυτών έχει γίνει και αρκετά διάσημη.

Αυτά τα αξιοθέατα θα σας παρουσιάσουμε και εμείς παρακάτω σε μια λίστα των 5 καλύτερων και πιο πολυσυζητημένων για να γνωρίζετε που θα πάτε κατά την διαμονή σας στο όμορφο αυτό νησί.

Blue Lagoon Hotel Corfu Κέρκυρα
από Χωρίς Μεταφορά
29-10-2019 3 βράδια
από 67

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!