Μπολόνια: 5 πράγματα που θα δεις μέσα σε 3 ημέρες.

Η Μπολόνια είναι μία πόλη ιδιαιτέρως αγαπητή τόσο στους ντόπιους, όσο και στους υπόλοιπους επισκέπτες. Πρόκειται για μία ιστορική πόλη που προσμετρά γύρω στους 380.000 κατοίκους. Ως επί το πλείστον, φημίζεται για τα πανεπιστήμιά της και τη ζωντανή φοιτητική ζωή. Ακόμη, είναι γνωστή για το καλό φαγητό και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που κυριαρχεί σε ολόκληρη την πόλη.

Λέγεται ότι η πόλη αυτή διαθέτει δύο πρόσωπα. Το πρώτο είναι το μοντέρνο, αυτό με τις μεγάλες εταιρείες, τα πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια και τα βιομηχανικά κτίρια. Από την άλλη μεριά, υπάρχει η ιστορική Μπολόνια, με τα ιδιαίτερα έργα τέχνης, την πολιτική ταυτότητα και την αγάπη για την κουλτούρα. Οι Ιταλοί έχουν δώσει στην πόλη τρία παρατσούκλια για να τη χαρακτηρίσουν.  Τη χαρακτηρίζουν ‘Λόγια’ (La Dotta), ‘Χοντρή’ (La Grssa) και ‘Κόκκινη’ (La Rossa). Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν γίνεται κατανοητό εάν δεν τη ζήσεις από κοντά.

Ακόμη κι αν επιλέξεις να την επισκεφτείς «στα γρήγορα», έχεις να εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις πολλά. Παρακάτω, σου προτείνουμε 5 πράγματα που πρέπει να δεις στην πόλη της Μπολόνια μέσα σε 3 ημέρες.

Hotel Mercure Bologna Centro Μπολόνια
από Θεσσαλονίκη
05-07-2019 3 βράδια
από 377

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!