Νάπολη: 5 καταστήματα για το ποτό σας στη Νάπολη!

Η Νάπολη αποτελεί την τρίτη κατά σειρά πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο και παράλληλα το σπουδαιότερο λιμάνι της Νότιας Ιταλίας. Είναι μια πόλη γεμάτη πάθος, ερωτισμό, δυναμισμό και πάνω από όλα ιστορία. Έχει χτιστεί πάνω σε λόφους, πολύ κοντά στο ηφαίστειο το οποίο αφάνισε την Πομπηία μια από τις αρχαιότερες και γεμάτες ιστορία πόλεις της χώρας, της οποίας το ιστορικό κέντρο έχει ενταχθεί στους χώρους παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η Νάπολη έχει πολλά αξιοθέατα τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε. Η περιοχή Spaccanapoli, πρόκειται για μια σειρά από στενά γραφικά δρομάκια, αλλά και η πολυσύχναστη Via San Biaggio, η οποία διασχίζει την πόλη κι αποτελεί καρδιά του ιστορικού της κέντρου, ενώ διαθέτει ενδιαφέροντα αξιοθέατα, κτίρια και καταστήματα. Ακόμη, άξιο σημείο αναφοράς θεωρείται το Castel dell’ Ovo, το πιο παλιό κάστρο της Νάπολης, το οποίο βρίσκεται στο πρώην νησί και νυν χερσόνησο Megaride, όπου χωρίζει την ακτή μπροστά στο λιμάνι από εκείνη μπροστά στη Riviera di Chiaia, τη λεωφόρο με την καλύτερη θέα στον Βεζούβιο.

Όσον αφορά το φαγητό, όπως κάθε Ιταλική πόλη έτσι και η Νάπολη διαθέτει εξαιρετικές γεύσεις. Φυσικά, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την περίφημη ναπολιτάνα, η οποία άλλωστε γεννήθηκε εκεί και την πίτσα μαργαρίτα, καθώς όπως λένε οι Ιταλοί «όποιος ξέρει από πίτσα, τρώει μόνο μαργαρίτα».

Τέλος, σχετικά με τη νυχτερινή ζωή το σίγουρο είναι ότι η Νάπολη δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε. Αρκετά bars και clubs, βρίσκονται στην πλατεία Bellini, που συχνάζει και ο περισσότερος κόσμος και στις πλατείες San Domenico Maggiore και Santa Maria La Nova. Πάμε όμως να δούμε τα 5 καλύτερα κατά τη γνώμη μας καταστήματα, για να απολαύσετε το ποτό σας.

Best Western Jfk Hotel Νάπολη
από Θεσσαλονίκη
02-04-2020 3 βράδια
από 219

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!