Νίκαια: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Η Νίκαια βρίσκεται στη νότια Γαλλία και βρέχεται από τις ακτές της Μεσογείου, ενώ αποτελεί πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρα. Το μεσογειακό κλίμα και η γεωγραφική της θέση την αναγάγουν σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους και μάλιστα το «παρατσούκλι» της πόλης είναι «Nice la belle» που σημαίνει η όμορφη Νίκαια. Λίγα λεπτά πτήσης πάνω από την ακτογραμμή της πόλης αρκούν για να σε κάνουν να ερωτευτείς το κάθε τετραγωνικό της : γαλαζοπράσινα νερά, υπέροχες παραλίες, ψηλοί κοκοφοίνικες, φοβερή αρχιτεκτονική και η αίσθηση του royalty που επικρατεί, θα σου κλέψουν την καρδιά!

Η »ωραία» της Γαλλικής Ριβιέρας σε περιμένει να την ανακαλύψεις!

Αναπνεύστε τον καθαρό μεσογειακό αέρα κάνοντας βόλτα στην προκυμαία ή απολαύστε πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης από την κορυφή του Λόφου του Κάστρου. Στην καρδιά της πόλης, η πεζοδρομημένη πλατεία Ροζέτι με το μεγάλο σιντριβάνι, τα πολύχρωμα κτίρια και τον πανέμορφο καθεδρικό ναό Σεντ Ρέπαρατ συνθέτουν ένα εντυπωσιακό φόντο για την κομψή Νίκαια.

Κήποι, μουσεία, μνημεία, επαύλεις, πλατείες και πάρκα…όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα δείτε αν επισκεφτείτε την όμορφη αυτή πόλη της Γαλλίας. Ας προχωρήσουμε λοιπόν στα 5 πράγματα που θα λέγαμε ότι είναι must για να κάνει όποιος θα ταξιδέψει στην Νίκαια.


Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!