Πάφος: Ξενάγηση στην Πάφο!

Η Πάφος βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Κύπρου και αποτελεί την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Η πόλη χωρίζεται σε δύο επίπεδα, στην άνω Πάφο που είναι το κυρίως εμπορικό κομμάτι της πόλης και στην κάτω Πάφο που είναι η παραλιακή μεριά της.

Η νέα πόλη της Πάφου απέχει 8 μίλια από την παλαιά πόλη, η οποία και καταστράφηκε κατά τον σεισμό του 12ου αιώνα π.Χ. Η πόλη καταστράφηκε άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια του 1ου και του 7ου αιώνα από τους Άραβες κατακτητές του. Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη, σύγχρονη και γραφική πόλη η οποία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις υπόλοιπες τις Ευρώπης.

Για τους λάτρεις της αρχαιολογίας δεν έχω να προσθέσω και πολλά πράγματα. Διαθέτει 12 εξαιρετικά μουσεία και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η UNESCO έχει προσθέσει ολόκληρη την πόλη στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Τέλος, φυσικά η Πάφος όπως και όλο το μαγικό νησί της Κύπρου διαθέτει μοναδικές παραλίες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Κύπρος είναι η νούμερο 2 χώρα της Ευρώπης με τα πιο καθαρά νερά. Πάμε να δούμε παρακάτω 5 μέρη τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

Crystallo Apartments Πάφος
από Αθήνα
02-04-2020 3 βράδια
από 235

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!