Παλέρμο: 5 must see σημεία της πόλης!

Το Παλέρμο αποτελεί την πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας.  Κατά την αρχαιότητα αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της περιοχής κατά τον 9ο έως τον 12ο αιώνα υπό την κυριαρχία των Σαρακηνών και των Νορμανδών. Την γεωγραφική του σπουδαιότητα τονίζει η συνεχείς εναλλαγή την κυρίαρχης χώρας στην περιοχή, η οποία έχει περάσει από τα χέρια των Ελλήνων, των Νορμανδών, των Σαρακηνών και άλλων κατακτητών της εποχής.

Σήμερα, χάρη στην πολυετή ιστορία του που του χάρισαν δεκάδες θησαυρούς μνημεία, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της χώρας. Μπαρόκ εκκλησίες, μεγαλοπρεπή παλάτια και πρώην τζαμιά. Ο Καθεδρικός Ναός είναι από τα ιστορικά κτίσματα που αξίζει να τα επισκεφτεί κανείς. Μπορεί το θέαμα στις Κατακόμβες των Καπουτσίνων να είναι κάπως μακάβριο, όμως αξίζει να κάνετε μια στάση να τις δείτε.

Σχετικά με την κουζίνα του Παλέρμο, μιλάμε για μία από τις πιο παραδοσιακές κουζίνες της χώρας, η οποία είναι όμως επηρεασμένη από τους δεκάδες πολιτισμούς που έχουν περάσει κατά καιρούς. Δοκιμάστε γευστικές μακαρονάδες με σαρδέλες, κρεατικά και φυσικά πίτσα. Εννοείται πως δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε ιταλικό gelato κατά την παραμονή σας σε μια ιταλική πόλη. Στο Παλέρμο θα συναντήσετε και μεγάλη ποικιλία σε street food, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε Arcana (παναρισμένες μπάλες ρυζιού) και Pane con Milza (ψωμάκι με μοσχαρίσιο συκώτι και σπλήνα).

Τέλος, σχετικά με τη διασκέδαση σας το Παλέρμο δεν φημίζεται για την ξέφρενη και έντονη διασκέδαση του, αλλά για την ρομαντική και χαλαρή διάθεση που δημιουργεί στους επισκέπτες του. Εντός της πόλης θα βρείτε πολλά μπαράκια για να απολαύσετε το ποτό σας, ενώ την πιο έντονη νυχτερινή διασκέδαση θα συναντήσετε στην περιοχή Olivella όπου συχνάζουν οι φοιτητές της πόλης.

 


Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!