Πόρτο: Τα 5 δημοφιλέστερα μουσεία!

Η πόλη του Πόρτο, αποτελεί την δεύτερη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας αλλά ίσως την ομορφότερη από αυτές. Η φυσική της ομορφιά, που απαρτίζεται από πάρκα, γέφυρες και φυσικά το ποτάμι που την διασχίζει την καθιστούν μαγική στα μάτια των επισκεπτών. Έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μουσείων Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996.

Η πόλη δεν έχει και πολλά αξιοθέατα για να δει κανείς, όμως έχει πολλά μέρη τα οποία μπορούν να σε μαγέψουν με την πρώτη ματιά. Υπάρχουν πάρα πολλά καταπράσινα πάρκα με λίμνες, τα οποία αν τα περπατήσεις χάνεσαι με τις ώρες εντός τους. Ακόμα και το περίφημο κτήριο των 12 ορόφων που είναι επηρεασμένο από το Star Wars. Επίσης, σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς τον Πύργο Clerigos και το πάρκο που βρίσκεται μπροστά του και να απολαύσετε μια μπύρα εντός του.

Όσο για το φαγητό και το ποτό, είναι δυο πράγματα που οι Πορτογάλοι ξέρουν να τα κάνουν πολύ καλά, κυρίως το δεύτερο. Ως φαγητό το πιάτο που θα σας προτείνουν σχεδόν όλοι οι ντόπιοι, είναι η franchesinha, που είναι κάτι σας τοστ με κρεατικά, αυγό, σως και τηγανιτές πατάτες. Ως ποτό οι λάτρεις του κρασιού φυσικά και θα γνωρίζουν το κρασί Porto και ως εκ τούτου στην γενέτηρά του δεν μπορείτε να μην το δοκιμάσετε.

Τέλος, στο Πόρτο μπορείτε να δείτε πάρα πολλά μουσεία, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα με κάποια να χρίζουν την υποχρεωτική επίσκεψη τους. Πάμε παρακάτω να δούμε 5 από αυτά.


Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!