Ρόδος: 5 λόγοι να επισκεφθείτε το νησί!

Το διάσημο σε όλους «Νησί των ιπποτών», αποτελεί το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση από όλα τα ελληνικά νησιά. Έχει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για ένα ιδανικό νησί, καθώς αξιοθέατα, φαγητό, νυχτερινή ζωή έχουν την τιμητική τους.

Εκτός από τα πολλά κάστρα τα οποία διαθέτει η Ρόδος, τα οποία είναι όλα μαγευτικά και μπορείτε να βγάλετε εξαιρετικές φωτογραφίες, το νησί έχει μία ακόμα μεγάλη ατραξιόν, την κοιλάδα με τις πεταλούδες. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που έχουν συνδέσει την συγκεκριμένη κοιλάδα, με το φαινόμενο της πεταλούδας, το οποίο παρουσιάζεται σε διάφορες ταινίες. Εδώ θα σας χαλάσω λίγο τον εν λόγω μύθο, καθώς ουδεμία σχέση έχει το συγκεκριμένο φαινόμενο, με το χάος όπως έχει παρουσιαστεί σε πολλές περιπτώσεις. Το συγκεκριμένο φαινόμενο, έχει να κάνει με την συνεχή μείωση του αριθμό των πεταλούδων, ο οποίος οφείλεται στους επισκέπτες. Γιατί αυτό; Γιατί οι περισσότεροι επισκέπτες, θέλοντας να δουν τα χρώματα των πεταλούδων είτε χτυπάνε παλαμάκια, είτε σφυρίζουν. Το αποτέλεσμα είναι, οι πεταλούδες να λαμβάνουν τους ήχους αυτούς ως ήχους από νυχτερίδες, τις οποίες τις φοβούνται και ως εκ τούτου φεύγουν και δεν επιστρέφουν ξανά.

Τέλος, το νησί φυσικά και έχει υπέροχη τοπική κουζίνα, όπως και ατελείωτη νυχτερινή ζωή, με δεκάδες επιλογές. Πάμε όμως να δούμε 5 σημαντικούς λόγους, για να επισκεφθεί κανείς το υπέροχο αυτό νησί.

Hotel Parthenon City Ρόδος
από Αθήνα (Πειραιά)
27-10-2019 3 βράδια
από 200

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!