Χανιά: 5 αξιοθέατα που κόβουν την ανάσα!

Ίσως μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και μάλλον η ομορφότερη στην Κρήτη είναι τα Χανιά. Το νομαδικό πάντρεμα του παλιού με τα νέο, δηλαδή της παλιά πόλης με την καινούργια, δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο το οποίο όσο και να το γυρίσεις δεν το χορταίνεις. Γραφικά σοκάκια, παλιά κτήρια, άνθρωποι έξω καρδιά, καλό φαγητό, μαγικές παραλίες είναι μερικά από τα κομμάτια αυτού του πανέμορφου παζλ.

Η παλιά πόλη των Χανίων συνεχίζει να αποτελεί το βασικό πυρήνα της πόλης, με τα γραφικά σοκάκια και τα διατηρητέα κτήρια της να κλέβουν της παράσταση. Τα περισσότερα κτήρια πλέον χρησιμοποιούνται σαν ξενοδοχεία, σαν εστιατόρια, σαν διάφορα μαγαζιά ή ακόμα και σαν κατοικίες. Ταξιδεύοντας στα Χανιά φυσικά μην ξεχάσετε την φωτογραφική σας, καθώς θεωρείται μια από της πόλης με την περισσότερες φωτογραφικές λήψεις.

Όσο για τις παραλίες του νησιού, δεν θα μπορούσαν να μην σας μαγέψουν. Υπάρχουν όλων των ειδών με ψιλή άμμο ή με χοντρή, με βότσαλο, με ρηχά ή βαθιά νερά, γενικά εξυπηρετούν κάθε γούστο. Για όσους έχουν σκοπό να ψάξουν την καλύτερη παραλία του νησιού, προσωπική μου γνώμη να μην το κάνουν, καθώς θα δυσκολευτούν πάρα πολύ και οι πιθανότητες δεν είναι μαζί τους.

Επειδή όμως το νησί είναι γεμάτο αξιοθέατα και φυσικά θα πρέπει να κάνετε τη βόλτα σας για να τα επισκεφθείτε, πάμε παρακάτω να δούμε τα 5 βασικότερα αξιοθέατα του νησιού που θα σας κόψουν την ανάσα.

Elia Betolo Hotel Χανιά
από Αθήνα (Πειραιά)
28-10-2019 2 βράδια
από 176

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!