Κωνσταντινούπολη: Που θα φάμε τον καλύτερο Μπακλαβά;

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις, με πολλούς πολιτισμούς, κουλτούρες και ανθρώπους.  Είναι η μοναδική πόλη που είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Η ιστορία της μεγάλη.Ο πληθυσμός της ακόμα μεγαλύτερος με πάνω από 11 εκατομμύρια κατοίκους. Υπήρξε η πρωτεύουσα τριών αυτοκρατοριών στην πάροδο του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποκαλείται το σταυροδρόμι των πολιτισμών. Τοποθετημένη σε τέτοιο σημείο ώστε να εκμεταλλεύεται όλες τις διόδους εμπορίου και ανάπτυξης. Με την πάροδο του χρόνου δεν έχασε την «φωτιά» της, καθώς ακόμα και σήμερα θεωρείται κέντρο εμπορίου. Οι αγορές και τα παζάρια καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Μία τόσο μεγάλη πόλη λοιπόν, πέραν των εκθεμάτων της, τα μουσεία και τα αξιοθέατα, την τεράστια ιστορία της και την τέχνη, έχει να προσφέρει και άλλες συγκινήσεις.

Κύρια βάση στα «γούστα» και τις επιλογές των ταξιδιωτών, έχει φυσικά το φαγητό. Ένας από τους πολλούς λόγους που επισκέπτεται κανείς την Κωνσταντινούπολη, είναι να δοκιμάσει την ντόπια κουζίνα, επηρεασμένη από Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και όχι μόνο.  Αμέτρητα πιάτα, συνδυασμοί πολιτισμών και πιάτων καθιστούν την Κωνσταντινούπολη κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα γαστρονομικά. Κύρια θέση βεβαίως κατέχουν και τα γλυκά, με το πιο γνωστό και παραδοσιακό γλυκό της Πόλης, φυσικά,  τον μπακλαβά. Αμέτρητα μαγαζιά , μικρά και μεγάλα, είναι έτοιμα να μας «φιλέψουν» αυτό το διάσημο γλυκό.

Πού θα φάμε όμως τον καλύτερο μπακλαβά; Εμείς σας ετοιμάσαμε μία λίστα με τα πέντε καλύτερα «Μπακλαβατζίδικα» της Πόλης.

Grand Ons Hotel Κωνσταντινούπολη
από Ξάνθη
05-06-2020 2 βράδια
από 105

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!