Μαρακές: Που να φάτε στο Μαρακές.

To Μαρακές, είναι πόλη στο νοτιοδυτικό Μαρόκο κοντά στην οροσειρά του Άτλαντα, γνωστή και ως «Κόκκινη Πόλη» ή «Αλ Χάμρα». Ό,τι έχετε στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε την Ανατολή, θα το βρείτε στο Μαρακές. Τη ροζ πόλη, το διαμάντι του Νότου, όπως συνηθίζουν να τη λένε στο Μαρόκο, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους, τα παλάτια, τα τείχη, τους φοίνικες και τα πολυτελή ξενοδοχεία.

Αφιερώστε μία ολόκληρη μέρα για να εξερευνήσετε τις απόμερες αυλές και τα δαιδαλώδη δρομάκια της ιστορικής μεντίνα. Αναζητήστε την εσωτερική γαλήνη στους υπέροχους Κήπους Μαζορέλ ή θαυμάστε την ομορφιά ενός από τα ιστορικά τζαμιά της πόλης. Η πόλη δεν κοιμάται ποτέ και κινείται σχεδόν πάντα σε ακατάπαυστους ρυθμούς. Πέρασμα των καραβανιών στο παρελθόν, αποτελεί κυριολεκτικά κέντρο διερχομένων και απερχόμενων και σήμερα. Πέραν από τους ντόπιους που επισκέπτονται τη μεγάλη αγορά της και την εντυπωσιακή πλατεία Τζαμά Ελ Φνα, η πόλη ασκεί έντονη γοητεία στους Ευρωπαίους που τα τελευταία χρόνια έχουν αγοράσει σπίτια μέσα στην παλιά πόλη και τα έχουν μετατρέψει σε μόνιμες κατοικίες, σε μπουτίκ, ξενοδοχεία, γκαλερί και εστιατόρια. Για τα τελευταία μάλιστα έχουμε να πούμε πολλά.

Το Μαρακές, εκτός από όλα τα παραπάνω, διαθέτει και αρκετά ιδιαίτερη κουζίνα και γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε κατά την επίσκεψή σας εκεί, για αυτό και εμείς θα σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα μέρη για φαγητό στην όμορφη αυτή πόλη.


Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!