Μπολόνια: Τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

Αποφάσισες να πας ταξίδι στην Ιταλία; Να φανταστούμε πως από τις πρώτες σου επιλογές είναι η Ρώμη, το Μιλάνο, ενδεχομένως και η Βενετία. Για ξανασκέψου το! Εάν είσαι γνωστός λάτρης του φαγητού και δη του καλού, θα θέλαμε να ξέρεις πως η Μπολόνια είναι η πρωτεύουσα της γαστρονομίας. Αποτελεί, συνεπώς, τον ιδανικό προορισμό για αυτούς που δεν αντέχουν τους τουριστικούς προορισμούς, αλλά το φαγητό είναι η προτεραιότητά τους.

Η Μπολόνια φημίζεται τόσο για τα ζυμαρικά της, όσο και για τις πίτσες και τα τυριά – αλλαντικά. Σχεδόν σε κάθε γειτονιά ή πλατεία, υπάρχουν κλασσικά ιταλικά εστιατόρια τα οποίες φημίζονται για τις πεντανόστιμες συνταγές τους. Προσελκύουν τόσο τους ξένους επισκέπτες, όσο και τους ντόπιους, οι οποίοι μάλιστα δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν τις νοστιμιές της πόλης τους.

Πέρα από το φαγητό, όμως, πρόκειται για μία άκρως μοντέρνα και νεανική πόλη. Η Μπολόνια είναι γεμάτη από ζωή και αν την επισκεφτείς θα έρθεις αντιμέτωπος με urban στέκια, φεστιβάλ, επιβλητικά κομψά κτίρια και χιλιάδες μαγαζιά. Πέρα από το φαγητό, η Μπολόνια διαθέτει και πλούσια ιστορία. Πρόκειται για μία πόλη με πολύ πλούσια πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά.

Πάμε να ανακαλύψουμε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Μπολόνια, τα οποία σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε.

Espressohotel Bologna Centrale Μπολόνια
από Θεσσαλονίκη
13-09-2019 3 βράδια
από 528

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!