Βρυξέλλες: Πάρκα για ατελείωτες βόλτες!

Οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου και ίσως η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφού εκεί έχουν έδρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διάφοροι άλλοι οργανισμοί της ΕΕ. Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που την κατακλύζει την κάνουν έναν πολύ ενδιαφέρον προορισμό. Πέραν όμως του ευγενικού αέρα της, στις Βρυξέλλες ιδρύθηκε η μεγαλύτερη σχολή κόμικς. Αποτελεί και την γενέτειρα του γνωστού σε όλους Τεν Τεν.

Η πρωτεύουσα του Βελγίου είναι γεμάτη με μεγάλες πλατείες που σφύζουν από ζωή, μεσαιωνικούς δρόμους με εντυπωσιακά κτίρια και φυσικά με μεγάλα πάρκα που δίνουν αέρα πνοής στην πόλη. Το κέντρο των Βρυξελλών χωρίζεται σε δύο περιοχές. Η κάτω πόλη περιλαμβάνει την παλιά πόλη του 17ου αιώνα, τη Μεγάλη πλατεία, καθώς και την κοσμοπολίτικη Πλατεία Μπροουκέρ και την ιστορική εργατική συνοικία Μαρόλ. Η Άνω πόλη είναι μια κομψή συνοικία η οποία περικυκλώνει το πάρκο Μπρίξελ.

Η πόλη των Βρυξελλών φημίζεται για τις σοκολάτες της. Το Βέλγιο είναι η χώρα που διαθέτει την καλύτερη μπύρα στον κόσμο. Υπάρχουν αναρίθμητα καταστήματα μπύρας στην περιοχή «Grand Place» όπου μπορεί κανείς να αγοράσει τα περισσότερα είδη Βελγικής μπύρας. Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει βόλτα στις εντυπωσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης. Θα βρείτε τα πάντα από φθηνά λουλούδια και είδη διατροφής, μέχρι μηχανές από δεύτερο χέρι και αντίκες. Για πιο ασυνήθιστα πράγματα προγραμματίστε μια επίσκεψη στην αγορά της πλατείας du Grand Sablon. Χαρακτηριστικότερο αξιοθέατο της πόλης είναι η Μεγάλη Πλατεία στην οποία βρίσκεται και το Δημαρχείο της πόλης. Από το 1998 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο όμορφα πάρκα των Βρυξελλών που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τον αέρα της πόλης.
Hotel NH Brussels Louise Βρυξέλλες
από Λάρνακα
15-05-2020 3 βράδια
από 319

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!