Άμστερνταμ: Μέρη για παραδοσιακό φαγητό!

Μια πανέμορφη πόλη με τριγωνικές στέγες, κανάλια αντί για δρομάκια, ποδήλατα αντί για αυτοκίνητα, καταπράσινα πάρκα και πολλά coffe shops δεν είναι δύσκολο να είναι μια από τις δημοφιλέστερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Άμστελ, ενώ η ίδρυση του ξεκίνησε τον 12ο αιώνα. Το Άμστερνταμ διαθέτει μια πλούσια πόλη κι αυτό αποδεικνύεται από τα μουσεία της καθώς έχει τα  περισσότερα μουσεία του κόσμου. Οι επίσκεψη στο μουσείο Van Gogh, το Rijksmuseum και το Stedelijk είναι απαραίτητη καθώς θεωρούνται τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης όπως επίσης και το σπίτι της Άννας Φράνκ.  Ακόμη και το σύμβολο του Άμστερνταμ, η τουλίπα έχει δικό της μουσείο. Στην πλατεία Dam, θα δείτε το επιβλητικό παλάτι Koninklijk Paleis ενώ ακόμα και οι εκκλησίες της πόλης είναι ιδιαίτερης με την Oude Kerk να αποτελεί την παλαιότερη εκκλησία της πρωτεύουσας. Ο Βοτανικός κήπος και τα πάρκα της πόλης συνθέτουν τη μαγεία του προορισμού.

Η πρωτεύουσα της Heineken διαθέτει και μια ποικιλία από τοπικά προϊόντα, τα οποία χρησιμοποιούνται στα εστιατόρια τους. Μπορεί οι σούπες και οι σαλάτες να είναι αυτά που κυριαρχούν παρόλα αυτά το κρέας δεν λείπει σχεδόν ποτέ. Δοκιμάστε κροκέτες και rijsttafel. Αν πάλι προτιμάτε πιο διεθνή κουζίνα, θα βρείτε άπειρα μαγαζιά που σερβίρουν ευρωπαϊκή, αμερικάνικη και ταϊλανδέζικη κουζίνα.

Ozo Hotel Άμστερνταμ
από Θεσσαλονίκη
03-05-2020 2 βράδια
από 357

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!