Παρίσι: Οι πιο νόστιμες ομελέτες!

Το Παρίσι είναι μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης, γνωστό και ως Πόλη του Φωτός από το 1828, όταν φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού.

Το Παρίσι είναι πραγματικά μία από τις λαμπρότερες και μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Τόσο σε μέγεθος όσο και σε αξίες πολιτισμού αποτελώντας σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της Ευρώπης. Έχει ταυτίσει απόλυτα το όνομά της με τις ανθρώπινες αισθήσεις. Το Παρίσι προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Τα μνημεία, την αρχιτεκτονική της πόλης, τα μουσεία αλλά και τον αισθησιασμό και το ρομαντισμό που αποπνέει αυτή η πόλη.

Μια περιοχή που προσέλκυε αριστοκράτες κατά τον 17ο αιώνα και σήμερα έχει μια πιο μποέμ χροιά, με τα στενά δρομάκια, τα ιστορικά σπίτια και τις αυλές που για αιώνες, όμως, βρίσκονταν σε κακή κατάσταση, μέχρι την αναγέννησή της μερικές δεκαετίες πριν. Πλέον αποτελεί ένα γοητευτικό λαβύρινθο με μπουτίκ, café, εστιατόρια, μουσεία και γκαλερί, συγκεντρώνοντας πολύ κόσμο στην περιοχή.

Γραφική αλλά και σύγχρονη, ρομαντική αλλά και «προχωρημένη», το Παρίσι είναι μια πόλη που τα συνδυάζει όλα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η παριζιάνικη ατμόσφαιρα που βλέπουμε στις κινηματογραφικές ταινίες… ζει και βασιλεύει στη γαλλική πρωτεύουσα!

Η Γαλλική κουζίνα με τις πιο εξεζητημένες και εκλεπτυσμένες γεύσεις στο κόσμο. Είναι αυτή που αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευσης και επηρέασε καθοριστικά τις γευστικές επιλογές και συνήθειες παγκοσμίως. Οι σεφ δίνουν μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια, τη χρήση φρέσκων υλικών και την παρουσίαση του πιάτου. Τα γαλλικά κρασιά θεωρούνται από τα καλύτερα όλου του κόσμου, όπως επίσης και τα γαλλικά τυριά καθώς υπάρχουν πάνω από 350 είδη.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την Γαλλική κουζίνα και η ομελέτα. Οι Γάλλοι τιμούν την ομελέτα στο πρωινό τους και γι’αυτό δεν θα μπορούσαμε να προτείνουμε τα καλύτερα μαγαζιά του Παρισιού.

INTER-HOTEL Paris Est Rosny Παρίσι
από Αθήνα
12-05-2020 2 βράδια
από 379

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!