Κωνσταντινούπολη: Τα 5 καλύτερα σημεία για να φάτε μπακλαβά!

Η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Κάθε χρόνο, ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων επισκέπτονται το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό αυτό κέντρο, για να θαυμάσουν την μακραίωνη ιστορία της η οποία φανερώνεται από τα υπέρογκα αξιοθέατα της τα οποία έχουν μείνει άθικτα στον χρόνο.  Η πόλη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη στη Μέση Ανατολή καθώς και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Είναι γνωστή για την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί. Είναι γνωστή για το τζαμί που παίζαμε μικροί και για τον Βόσπορο.

H ιδανικότερη εποχή για να την επισκεφτείς είναι το φθινόπωρο. Τότε θα βιώσετε δροσερές βραδιές και ήπιο κλίμα. Το καλό είναι πως στην Κωνσταντινούπολη θα βρείτε πληθώρα από μεταφορικά μέσα να σας μεταφέρουν στον προορισμό της επιθυμίας σας. Τρένο, τραμ, μετρό, λεωφορεία ακόμα και θαλάσσια λεωφορεία και ferry!

Τι είναι αυτό όμως που κάνει την Κωνσταντινούπολη να ξεχωρίζει και δεν το έχουμε αναφέρει ακόμη; Η Πολίτικη κουζίνα της και ο μπακλαβάς της! Χωρίς αμφιβολία, δεν θα βρείτε τουρίστα που έχει γυρίσει την Κωνσταντινούπολη, να μην έχει φύγει με γεμάτο μπακλαβάδες στομάχι. Αποτελεί ένα γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και των πρώην Οθωμανικών χωρών, αλλά στην Τουρκία κάτι τον ξεχωρίζει. Φτιάχνεται με ζύμη φύλλου και περιέχει γέμιση ξηρών καρπών, συνήθως φουντούκι, φιστίκι ή καρύδι, και παίρνει την γλυκιά του γεύση από σιρόπι ζάχαρης ή μελιού.

Και επειδή ξέρουμε πόσο και εσείς θα θέλατε να τον γευτείτε και να τον δοκιμάσετε στην επόμενη επίσκεψη σας στην Κωνσταντινούπολη, για να σας διευκολύνουμε, συγκεντρώσαμε 5 μαγαζιά που αξίζει να επισκεφθείτε!

Grand Ons Hotel Κωνσταντινούπολη
από Ξάνθη
05-06-2020 2 βράδια
από 105

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!