Μαδρίτη: 5 Σημεία ενδιαφέροντος!

Η Μαδρίτη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και πρωτεύουσα της με περισσότερους από 3 εκατομμύρια κατοίκους. Αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο προορισμό στην Ευρώπη για όσους θέλουν να επισκεφθούν τα μουσεία τέχνης. Άλλωστε εκεί βρίσκεται το επονομαζόμενο χρυσό τρίγωνο της τέχνης, που αποτελείτε από το μουσείο Prado, το Thyssen Bornemisza και το Reina Sofia.

Τα αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς επισκεπτόμενος τη Μαδρίτη είναι πολλά. Πέραν τον μουσείων τέχνης μπορείτε να βρεθείτε στα Βασιλικά ανάκτορα, στον Βοτανικό κήπο και σε κάποια από τα εκπληκτικά πάρκα της πόλης, όπως το Parque del Retiro και το Casa de Campo.

Όσον αφορά την κουζίνα της Μαδρίτης οι απόψεις διίστανται. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δεν υπάρχει Μαδριλένικη κουζίνα και την αποκαλούν ως «Το χωνευτήρι της κουζίνας», καθώς έχει επηρεαστεί από την ανδαλουσιανή, από την αυστραλιανή και από άλλες κουζίνες μεταναστών στην πόλη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρείτε άπειρα μαγαζιά για να φάτε την τοπική λιχουδιά tapas. Γι αυτό και θα πρέπει να ξέρετε που σερβίρονται τα καλύτερα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Τέλος, για τους λάτρεις τις νυχτερινής ζωής το καλό με τη Μαδρίτη είναι ότι μπορεί κάθε νύχτα να είναι διαφορετική. Τα bars στις περιοχές Arguelles και Moncloa είναι τα πιο πολυσύχναστα, καθώς κατακλύζονται καθημερινά από χιλιάδες φοιτητές. Επίσης, στην περιοχή της Plaza de Dos de Mayo υπάρχουν αμέτρητα bar και καφετέριες με ζωντανή μουσική, όπως και μεσαίας κατηγορίας εστιατόρια. Πάμε όμως να δούμε 5 σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.

Hotel Infanta Mercedes Μαδρίτη
από Θεσσαλονίκη
11-03-2020 3 βράδια
από 367

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!