Ντουμπάι: Τα 5 πιο αγαπημένα σημεία των επισκεπτών!

Μια από τις πιο σύγχρονες και όμορφες πόλεις του κόσμου, η οποία συνδυάζει το παλιό με το νέο και έχει μετατραπεί σε μία τεράστια σύγχρονη αγορά, είναι το Ντουμπάι. Αποτελεί ένα από τα 7 εμιράτα και την μεγαλύτερη πόλη αυτών, με περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια κατοίκους. Βρίσκεται στα παράλια του Περσικού κόλπου χτισμένη πάνω σε ένα νησί, βορειοανατολικά του αιώνιου εχθρού της, του Άμπου Ντάμπι.

Η αλήθεια είναι ότι αν ταξιδέψετε στο Ντουμπάι, μην περιμένετε να γνωρίσετε τον αρχαίο πολιτισμό του ή την ιστορία του, καθώς κατά τη διάρκεια της ύπαρξης της βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Άμπου Ντάμπι και χρησιμοποιούνταν σαν εμπορικό κέντρο μεταξύ ανατολής και δύσης.

Από διασκέδαση το Αραβικό Εμιράτο δεν έχει καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή διασκέδαση και κουλτούρα. Οι ντόπιοι περνάνε την ώρα τους είτε σε κάποια όπερα, είτε στις όχθες του καναλιού της πόλης, είτε θαυμάζοντας την θέα με ένα χαλαρό ποτό από τον πύργο του Μπούρτζ Χαλίφα. Όσους πάλι έχουν πάει με προορισμό τα ψώνια ένα θα σας πω, πάρτε μεγάλες βαλίτσες για την επιστροφή. Για να σας πω και ένα μυστικό σχετικά με τα ψώνια, επισκεφθείτε την πόλη την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και θα πετύχετε το Dubai Shopping Festival. Κάντε το και θα με θυμηθείτε.

Πάμε όμως παρακάτω να δούμε τα 5 πιο αγαπημένα σημεία της πόλης τα οποία επισκέπτονται μανιωδώς οι τουρίστες.

 

Bonnington Jumeirah Lakes Towers Ντουμπάι
από Αθήνα
10-03-2020 3 βράδια
από 1253

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!