Βρυξέλλες για ζεστή σοκολάτα!

Δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε πως οι Βρυξέλλες τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ίσως να το γνωρίζετε περισσότερο για τα πανεπιστήμια του ή τις σοκολάτες του. Είναι η πατρίδα των κόμικ και η μεγαλύτερη πόλη του όμορφου Βελγίου. Η προέλευση της ονομασίας της πρωτεύουσας κατά την επικρατούσα εκδοχή προέρχεται από την παλαιά ολλανδική λέξη Broeksel που σημαίνει «σπίτι στον βάλτο».

Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να βρίσκεσαι σε ένα » σπίτι στον βάλτο » και να έχεις δίπλα σου την μεσαιωνική πλατεία Γκραν Πλας, το Μάνεκεν Πις, το Ατόμιουμ καθώς και το βασιλικό ανάκτορο του Λάκεν; Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι στην χώρα της σοκολάτας η οποία παράγει 172.000 τόνους σοκολάτας ετησίως; Το ξέρουμε κάνεις δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό, σίγουρα όμως ούτε στο φαγητό της! Το Βέλγιο και συγκεκριμένα οι Βρυξέλλες διαθέτουν μια σειρά από προτάσεις με καλό φαγητό συνδυασμένο με προσιτές τιμές! Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε και την νυχτερινή ζωή που διαθέτει η πρωτεύουσα η οποία σφύζει από ζωή!

Επειδή όμως όπως και εσείς, έτσι και εμείς, έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας το φθινόπωρο-χειμώνα με την ζεστή σοκολάτα και ενδεχομένως και την ψυχρούλα, εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς 5 μέρη για ζεστή σοκολάτα με την παρέα σας που σίγουρα θα την ευχαριστηθείτε!

 


Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!