Καϊμακτσαλάν: Καφεδάκι στον Άγιο Αθανάσιο!

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι μια πολύ καλή επιλογή για αυτούς που προτιμούν το βουνό από την θάλασσα. Για αυτούς που ξέρουν ski αλλά και για τους αρχάριους που θέλουν να μάθουν. Χαρακτηριστικά του το περίφημο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν , τα γραφικά στενάκια και το spa στα ξενοδοχεία. Τι καλύτερο λοιπόν να βρίσκεσαι σε μια σάουνα και να έχεις θέα ένα χιονισμένο τοπίο; Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι από τους λίγους  χειμερινούς προορισμούς που σας το προσφέρει σε προσιτές τιμές.

Για όσους δεν το ξέρουν, το Καϊμακτσαλάν είναι η υψηλότερη κορυφή του Βόρα. Μια οροσειρά στα 2.524 μέτρα καθώς και το τρίτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Δεν νοείται να βρίσκεται στο χωριό του Άγιου Αθανάσιου και να μην επισκεφτείς το περίφημο χιονοδρομικό κέντρο του. Ο Άγιος Αθανάσιος βρίσκεται περίπου 30 χλμ. μακριά από την πόλη της Έδεσσα αλλά σε πολύ κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο του όρους Καϊμακτσαλάν.  Όσοι το έχουν επισκεφτεί έχουν εντυπωσιαστεί από την αρχιτεκτονική του χωριού, από τα παραδοσιακά σπιτάκια και τους ξενώνες αλλά και από την υπέροχη θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα, συστατικά τα οποία προφέρουν απλόχερα στον επισκέπτη τη δυνατότητα για μια ήρεμη και ευχάριστη διαμονή.

Το σημαντικό όμως είναι το να νιώθεις στις διακοπές σου πως οπουδήποτε και αν κοιτάξεις, θα βρεις ένα όμορφο μέρος να σε φιλοξενήσει και να σου προσφέρει μια ζεστή σοκολάτα ή έναν καλό καφέ. Ο Άγιος Αθανάσιος προσφέρει μια λίστα από επιλογές για έναν απολαυστικό καφέ, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και μια όμορφη θέα. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα 5 καλύτερα μαγαζιά από την λίστα!


Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!