Νάπολη: Τα καλύτερα σημεία για πρωινό!

Ως μια μαγική πόλη κι ένα σημαντικό λιμάνι της Ιταλίας, η Νάπολη θεωρείται η πιο αυθεντική πόλη της. Μνημειώδεις πλατείες δίνουν έναν αριστοκρατικό αέρα ενώ τα μεσαιωνικά κτήρια και υπαίθριες αγορές την κάνουν πιο προσιτή. Το ταμπεραμέντο, η ζωντάνια και η γοητεία της πόλης, την κατατάσσουν σε έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς.

Η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Καμπανίας είναι μια από τις πιο πλούσιες σε ιστορία και πολιτισμό ευρωπαϊκές πόλεις. Στην πλατεία Piazza del Plebiscito θα βρείτε την εκκλησία 
San Francesco di Paola και το Palazzo Reale, ο καθεδρικός ναός Duomo θα σας εντυπωσιάσει, ενώ στο Museo di Capodimonte θα μαγευτείτε από τα έργα τέχνης του 15ου και 17ου αιώνα. Γενικότερα, η χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη του Καρούζο, του Βεζούβιου που συνέτριψε την Πομπηία και της συνοικίας Vomero, πάνω στο λόφο με την υπέροχη θέα της πόλης, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ανοιχτό μουσείο. Η Ιταλία είναι συνώνυμο του φαγητού και η Νάπολη δε θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση. Η πατρίδα της πίτσας, της ναπολιτάνας και της σαλάτας καπρέζε αγαπά και τα θαλασσινά, τα οποία τα συνδυάζει με ρύζι ή ζυμαρικά.

Η Νάπολη δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις που σερβίρουν πρωινό. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, ειδικά όταν αυτή η μέρα θα περιλαμβάνει περιηγήσεις στα πλακόστρωτα δρομάκια, επισκέψεις σε μουσεία και βόλτες στα μαγαζιά.

Best Western Jfk Hotel Νάπολη
από Θεσσαλονίκη
02-04-2020 3 βράδια
από 219

Πιστεύεις πως έχουμε ξεχάσει κάποιο μέρος;
Πρότεινε το στα σχόλια!